неділю, 27 жовтня 2013 р.

Найдивовижніші свята



Світ не перестає дивувати нас новими несподіванками. Цього разу я розповім Тобі про найдивовижніші свята народів світу, які відмічають у різних куточках нашої планети. Будь певен, Ти отримаєш масу задоволення і насмієшся від душі )
Сирні перегони
Це веселе дійство щороку відбувається в англійському містечку Куперс Хілл. Останнього понеділка травня з гори запускають головку сиру, а відчайдушні учасники перегонів кидаються йому навздогін. Переможе той, хто першим спіймає сир, доки він не докотився до  підніжжя. Синці учасників не лякають — внизу завжди чергує швидка.
Бенкет для мавп
Щороку в одній із провінцій Індії відмічають чудернацьке свято — Мавпячий бенкет. Величезний, розкішний стіл з усілякими наїдками ставлять місцеві жителі та «запрошують» на бенкет 600 мавп. Так індуси вшановують бога Раму і його мавпяче військо. Саме ці симпатичні тваринки допомогли Рамі перемогти численних ворогів. Уявляєш, скільки мавп збігаються сюди поласувати смачненьким?
Свято людей-птахів
На що тільки не здатна людина, аби хоч на мить відчути себе птахом! У місті Богнор (Великобританія) під час цього свята любителі гострих відчуттів, озброївшись саморобними крилами, зістрибують із широкої платформи над морем. Перемагає той, хто «пролетить» найбільшу відстань.
Шпурляння гарбузів
Більше 20 тисяч людей щороку на Хеловін збираються у штаті Делавер, США. Саме тоді проводиться славнозвісний чемпіонат зі шпурляння гарбузів. Існує ціла технологія їх кидання. Учасники не просто беруть гарбуз в руки та жбурляють його, це відбувається за допомогою спеціальних пристроїв, зовсім як на справжніх спортивних змаганнях!
Фестиваль фарб
А цей яскравий фестиваль святкують на честь приходу весни. Свято відмічають у Нью-Делі, в Індії. Цього дня індуси виганяють зло і святкують відродження життя. Вранці — обливаються зафарбованою водою, від чого стають схожими на справжню веселку. А ввечері — запалюють вогнища, святкуючи завершення «злого» періоду.
Томатина
Невеличке іспанське село Буньоль щороку на «томатину» приймає більше 35 тисяч людей. На помідорну перестрілку іде близько 100 тонн стиглих томатів. Щоб не травмуватися, учасникам рекомендують розминати «снаряд» перед киданням. Після помідорної війни усі йдуть митися до найближчої річки або у душові кабінки, спеціально встановлені до свята.
Апельсинова перестрілка
Окрім помідорів, жителі південних країн люблять кидатися ще й апельсинами. А це, погодься, куди більше ризиковано! Незвичайне свято відмічають у місті Іврея (Італія) ще з 12 ст. Дев’ять команд, на які діляться учасники, мають єдину мету — перемогти суперників у бою. Не маєш бажання брати участь у святі? Одягай червону шапочку, і ніхто не жбурлятиме в Тебе апельсинами.



Немає коментарів:

Дописати коментар